Tekstilde Kullanılan Bilgisayar Programları Nelerdir

Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) sistemleri tekstilde kullanılan bilgisayar programlarıdır. Günümüz iş dünyasında giderek daha önemli hale geliyor. ERP, birden fazla uygulamayı planlama, tedarik, üretim yönetimi, finans, insan kaynakları ve diğer iş süreçleri için veri depolayabilen ve yönetebilen tek bir entegre sistemde birleştiren bir yazılımdır. ERP, şirketlerin farklı departmanları ve işlevleri birbirine bağlayarak sorunsuz bir şekilde birlikte çalışabilmelerine, operasyonları daha verimli, daha hızlı ve daha kolay hale getirmelerine yardımcı olabilir.

Günümüzde çok iyi anlaşılmıştır ki, bir ERP sistemi sadece bir teknoloji aracı değil, işletmenin başarısı için çalışan olmazsa olmaz parçasıdır. İyileştirilmiş verimlilik, gelişmiş veri yönetimi, maliyet tasarrufu, esneklik ve karlılık ile bir ERP sistemi kullanmanın faydaları açıktır. ERP sistemini benimseyen işletme sahipleri ve yöneticileri, idari görevlere daha az, genişleme, yenilik veya müşteri bağlılığı gibi stratejik faaliyetlere odaklanan daha fazla zaman harcayabilir. Bir ERP sisteminin entegrasyonu bir lüks değil, herhangi bir işletmenin büyümesi, operasyonları kolaylaştırması ve uzun vadeli başarı sağlaması için bir gerekliliktir.

Ekstrem Yazılım 35 yılı aşan tecrübesi ve uzman mühendisleri ile kullanıcı deneyimlerini önceliğine alan, esnek, geliştirilebilir ve kolaylıkla entegre olabilen tekstil ve hazır giyim sektörünün tüm gereksinimlerini içeren Tekstil üretiminde kullanılan bilgisayar programları olan ERP yazılımları sunmaktadır. Ekstrem ERP sistemi esnek, parametrik, geliştirilebilir, özelleştirilebilir, erişilebilir ve entegre mimarisiyle, her yerden ve her zaman erişilebilen real-time analizleri ile yöneticilerin doğru zamanda doğru kararları alarak rakiplerinin önünde olabilmesini sağlar. Ekstrem ERP entegre iş süreçleri yönetimi ile daha düşük maliyetle, daha etkin kaynak yönetimi sağlar. Kaynaklarınızı planlamanızı ve daha verimli olmasını, entegre müşteri ve tedarikçi ilişkileri yönetimi ile sağlıklı bir iletişim içerisinde olmanızı ve talepleri zamanında karşılamanızı sağlar.

Ekstrem ERP Ürün Yaşam Döngüsü Yönetimi (PLM) koleksiyon ve modellerin tasarım, geliştirme, satın alma, satış ve dağıtım süreçlerini kesintisiz bir akış içerisine alarak, ürünlerin pazara daha kısa sürede ve daha kaliteli sürülmesini, geliştirme maliyetlerinin düşmesi ve iş birliklerinin geliştirilmesini sağlar. Hızla değişen tüketici davranışları karşısında sürekli yeni ürün geliştirmek ve gerekli teknik ve finansal zorlukların üstesinden gelmek için gerekli bütün araçları sağlayan Ekstrem ERP ile hammadde, işçilik ve genel giderleri içeren detaylı ön maliyet çalışması yapabilir, esnek fire, komisyon, kâr hesaplamaları tanımlayabilirsiniz. Üretimin sonrasında oluşan gerçek maliyetle karşılaştırmalar yapabilir, ön maliyette yaptığınız hesaplamaların gerçeğe ne kadar yakın olduğunu görebilirsiniz. Oluşan sapmaların kaynağına inerek tekrarlanmamaları için önlemler alabilir ve müşterilerinize daha doğru fiyat verebilirsiniz.

Ekstrem ERP sisteminin size sağladığı planlama, üretim takibi ve üretilen adetleri, kullanılan hammaddeyi ve işçilikleri raporlama veya varsa fasoncuların planlaması ve yönetimi için gerekli araçları ile tüm siparişlerinizi en ince detayına kadar tanımlayabilir, sipariş, üretim, sevkiyat sürecini istediğiniz zaman ve istediğiniz yerden takip edebilirsiniz.

Ekstrem ERP Critical Path Yönetimi (CPM) sınırlı kaynak ve zamana karşılık sınırsız müşteri taleplerini yerine getirmek, Fast Fashion kavramına uygun, hatasız, hızlı ve kaliteli ürünler üretebilmek için tasarımdan sevkiyata kadar bütün süreci en doğru ve hızlı şekilde planlayıp yönetmenizi sağlar.

Ekstrem ERP Tedarik Zinciri Yönetimi (SCM) hammadde, aksesuar, malzeme ve bitmiş ürünlere ait satın alma, tedarik ve transferleri global çerçevede izleyebilmeniz ve kontrol edebilmeniz için gerekli araçları sağlar. Hammadde ihtiyaç hesaplamasından tedariğine, üretimden teslimata kadar tüm süreci koordine ve kontrol edebilirsiniz. Modele ait kumaş ve aksesuar tanımları bazında istenen order için ihtiyaç hesaplayabilir, tüm satın alma, tedarik ve varsa fason hareketlerini takip ederek tüm süreci kesintisiz koordine edebilirsiniz. İşletmenizin tüm stok, free-stok seviyelerini varyant, lot, parti bazında izleyebilir ve yönetebilirsiniz. Tedarikçi performanslarını, termin sürelerini, minimum, optimum stok durumlarını takip edebilir, stok maliyetinizi minimum seviyede tutabilirsiniz.

Ekstrem ERP Üretim Yönetim sistemi kendi işletmenizde veya fason olarak yaptığınız üretimi kaynaklarınızı en verimli şekilde kullanabilmenizi sağlayan araçlar sunmaktadır. Konfeksiyon üretim sürecinin dönüm noktası olan kesim operasyonun doğru planlanması ve takibini sağlayarak işletmenizi geri dönüşü olmayan hatalardan korur. Modelin üretim operasyonlarının standart zamanlarından başlayarak tüm operasyonların doğru şekilde devam edebilmesi ve hatta paralel yürüyebilmesi için öncelikle iyi bir kapasite planlamasına ihtiyacımız vardır. Daha verimli ve doğru bir üretim için operasyonları renk, beden bazında takip etmemiz gerekir. Ekstrem ERP, tüm üretim sürecini order, model, renk, beden bazında her bir parçayı takip edecek şekilde tasarlanmıştır. Verimlilik ve performans takibi ile kayıp zamanlarımızı minimuma indirir, süreçlerimizi iyileştirebilir, sonuç olarak hızlı ve kaliteli ürünler üretebiliriz.

Ekstrem ERP Sevkiyat Yönetimi ile esnek yapısı sayesinde otomatik ve manuel çeki listesi hazırlayabilir, kısmi sevkiyat yapabilir ve entegre yapısı sayesinde çeki listelerini tek bir adımda irsaliyeye dönüştürebilir, çoklu dil desteği ve esnek form yapısı sayesinde istenen dilde ve formatta çeki listesi hazırlayabilirsiniz.

Sonuç olarak, Tekstil üretiminde kullanılan bilgisayar programı Ekstrem ERP sisteminin esnek, parametrik, geliştirilebilir, özelleştirilebilir, erişilebilir ve entegre mimarisi, kullanıcı dostu arayüzü ve yüksek performanslı gelişmiş araçları ile işletmeler, artan verimlilik, üretkenlik, kalite ve doğru zamanda alınan doğru kararlar sayesinde her zaman rakiplerinin önünde olacaklardır.